Legutóbb hozzáadott termékek ×

A kosár üres.

Amikor nem azt kapod amit vársz....hanem minőséget

Az elmúlt időszakban volt szerencsém tesztelni egy kínai gyártó termékeit. Mégpedig a IGPSPORT 3 gps vezérelt kerékpáros óráját. Az elmúlt évek alatt rá kellett jönnünk hogy elektronikai termékek terén Kína is képes minőségit gyártani. De természetesen akkor már nem lesznek olcsóak. Csak ha a többi  nemzetközi gyártóhoz képest nézzük. Nagyon sok esetben lehet érezni a felhasznált anyagok minőségén hogy ezeket elve olcsónak tervezték és valószínűleg nem is tartósnak. A tesztelt órák esetén viszont szó sem volt ilyesmiről. A gyártótól az összes kiegészítő beszerezhető. Például pedálfordulati jeladó, sebességmérő (Ne kérdezzetek minek kell egy gyorsulásmérő elven működő sebességjeladó egy gps-es órához, de az opció adott) mellkaspánt, nyomatékmérő hajtókar, előrenyúló tartó, védőtokok. A rögzítése megegyezik a Garmin rendszerével. Emiatt nem kell aggódnunk hogy esetleg elhagyjuk az óránkat egy bukkanón De vegyük végig a tesztelt modelleket...

IGS20E

IMG_20180621_191837

A flotta legkisebb modellje. De funkciókból itt sincs hiány. Testvéreihez képest ő nem rendelkezik Bluetooth kapcsolattal. Ezért az adatok lementéséhez mindenképp számítógép szükséges. A készülék .fit formátumba menti az útvonalat amit bármely fitnesz alkalmazás és honlap képes kezelni. 25 órás üzemidőt teljesen reálisnak érzem, mivel én általában éjszaka tekerek ezért nálam a világítás  miatt kb. 12 óra körül ment el. A rendszer a műholdidő alapján tudja megmondani hogy mikor megy le a nap és automatikusan bekapcsolja a világítást és folyamatosan megy. Ami éjszaka nagyon hasznos, mert sok gyártónál sajnos a világítás aktivitásához el kell engedni a kormányt. Ami nem annyira jó dolog egy bizonyos tempó felett. Ez a modell is már nagyon precízen mér és azonnal reagál a sebességváltózásra. Sajnos volt szerencsém sportáruházi gps-es órához, ahol mire elérte a sebesség a valóst már elfáradtam a sprintbe...... :'D Az óra méretében kicsi, az akkumulátor miatt kicsit vastagabb az átlag órákhoz képest, de egyáltalán nem zavaró. Nyitott helyen sehol nem volt a gps vételnek vakfoltja. Gyárilag 2 dokkolóval jön és egy adatkábellel. bruttó 25.990 Ft.-os árán egyáltalán nem mondható veszélyesnek a piac többi részvevőjéhez képest.

iGS50E

cof

A legnagyobb monokróm kijelzős modell. Itt már minden van. Bluetooth és ANT+ szabványon is kommunikál. A kijelző nem testre szabható, de mivel elég nagy ezért minden adat jól látszik rajta. Nagyobb akku és ezért több üzemidő tud (40 óra a gyári adatok szerint)  Ennél talán jobban érezhető a csillogásmentes kijelző, mivel nagyobb mint a 20-as modellé. Ezt a modellt teszteltem jeladókkal is, és probléma nélkül kommunikált egy Polar mellkaspánttal és egy Garmin pedálfordulati jeladóval. Vakfoltot is sem találtam 2 hét budapesti használat alatt. Nagyon jó döntés lehet azoknak akik már inkább sporteszközként használják kerékpárjukat. Maga a kialakítása sarkosabb a többi modellhez képest, de teljesen jól áll neki. Ehhez a modellhez kaphatóak a színes védőtokok is már. Összességében egy nagyon jó minőségű és jól használható órát kapunk a pénzünkért. bruttó 38.900 Ft.-os áron azoknak javasolom akik ki is tudják használni a fent említett funkciókat.

iGS618

sdr

A cég zászlóshajója. Mindent tud amit a nagy gyártók készülékei. Bluetooth és ANT+, tervezett útvonal követése. teljesen személyre szabhatóak a megjelenített paraméterek. 4 fül van amin egyenként max. 10 paramétert tudunk beállítani amit egy időben látunk.  A menüje jól kezelhető. A háttérvilágítás itt az lcd panel miatt állandó, annyi változik éjszaka hogy a szövegek fehérek lesznek és a háttér fekete. Emiatt nem annyira zavaró korom sötétben. Ez a funkciót automatikusan kapcsolja az idő alapján.  Kisebb mint az 50-es széria, de üzemidőben is kb. a felét tudja az lcd miatt. Mivel ez a modell a legújabb széria a gyárnál várhatóan még fog kapni pár funkciót. Várhatóan magyar nyelv is elérhető lesz a készüléken, Amennyiben belefér a költségvetésbe, mindenképp ezt a modellt tudom ajánlani mindenkinek.  Nagyon személyre szabható minden paramétere. Könnyen kezelhető és a sok beállításnak köszönhetően mindenki személyre szabottan ki tudja használni minden funkcióját. Ehhez is vannak védőtokok amennyiben extra védelmet szeretnénk az órának. Az ára ennek a modellnek bruttó 64.900 Ft.

Összességében elmondható az IGPSPORT termékeiről hogy mindenki megtalálja a magának való megoldást ha GPS vezérelt órát szeretne. Ami még fontos hogy a kisebb órák IPX6 míg a nagyobbak IPX7 szabványnak felelnek meg. Ezért nem kell félni attól hogyha komoly esőben is kell mennünk. A .fit miatt jól kezelhetőek az óránk által rögzített log-ok. Bluetooth kapcsolatnak  és a gyári appnak hála mobilunkra is azonnal le tudjuk tölteni és az felkapottabb fitnesz alkalmazásokra fel is tudjuk tölteni a log-jaink. Ami egy hiba és a gyártó is tud róla, hogy Bluetooth kapcsolat esetén telefonunkra indokolatlanul lassan jönnek le az adatok, de reméljük ez majd idővel változni fog.

Az IGPSPORT órák magyarországi forgalmazója a BoneShaker 2006 Bt. Akiknek ezúton is köszönöm a lehetőséget a tesztre

Írd le véleményed!