Legutóbb hozzáadott termékek ×

A kosár üres.

Lupine SL B - 5 hónap használat utáni tapasztalatok

A lámpát December óta használtuk. Mivel leginkább éjszaka volt használatban, ezért elmondhatom hogy még mindig tartom azt, hogy a törvényileg legális lámpák közül senki nem tudott olyan fényerőt és hatásfokot mutatni mint az SL.

Féltem tőle, hogy a lámpa szórása erdőben nem lesz a legjobb, mivel közútra tervezték. A tesztek alapján a lámpa ott is bőven megállja a helyét. Érezni azért, hogy nem ez volt a célkörnyezete.

LUPINE SL B, mint Bosch rendszer világítás LED technológiával és automatikus nappali menetfénnyel

A lámpát időközben egyszer átszereltük. Mivel a kerékpár kapott egy Bosch Purion kijelzőt. Ami miatt a lámpa rögzítését ki kellett cserélni. De mivel a gyár mindenre gondolt, ezért van gyárilag megoldás erre is. Emiatt sokkal letisztultabban is néz ki a lámpa a kerékpáron. A másik fura jelenség az, hogy senki nem szólt be az elmúlt 5 hónapban hogy vakítanék. Pedig régebben még az autósok is elég sokszor rám villantottak. Ezekből egyik sem történt meg. A pofonütés akkor ért amikor kiderült, hogy én a lámpa 900 Lumen fényerejéből valójában csak 500 Lument használtam, mivel az általam használt kerékpár világítási rendszere csak 6 voltos.

mde"csak" 500 lumen......

Ezek után leültem a sarokban és végiggondoltam az életemet. Hogy milyen fénye van akkor amikor kb. 2x ilyen erős a 12 voltos rendszerben?!?!?! Hozzá kell tennem, hogy még így is a szívemhez nőtt az éjszakai tekerések alatt. De mivel az új kerékpárom már nem pedelec rendszerű, így sajnos kénytelen vagyok leszerelni. Hűen szolgált és annak ellenére, hogy nagyon sok hideget és esőt is kapott soha, semmilyen gond nem volt vele.

Ez a lámpa az első szériából származik, ezért más gyártóknál simán elképzelhető lett volna az, hogy még kell rajta javítani. De úgy látszik a német fiúk nem akarnak túlórázni és garanciális ügyeket intézni. Ezért inkább elsőre összerakták jól a lámpát.

LUPINE SL LED-es eBike lámpa

Úgy érzem hosszú ideig ez a lámpa lesz nálam a favorit, mivel itt nem nagyon kell az akkutöltöttség miatt aggódni. Emiatt is nincs benne kisebb fényerejű üzemmód. Csak a teljes fényerő és a nappali menetfény.

A mondandóm végére pedig betenném a gyár videóját a lámpáról, mivel ennél jobbat én nem tudnék csinálni és nem is akarnék :)

 bsh

Folytatása következik....

Egy hozzászólás

  • Megvettem, bár féltem kicsit az árától. Megérte! Rengeteg jót olvastam a Lupine lámpákról, de a 900 Lumen az kíváncsivá tett. Az EVObike-os kollégák nagyon segítőkészek voltak így már a kiszolgálásnál láttam nem tévedtem el. Hiába vannak eldugva ott a csepeli ipari területen, nagyon megéri a kitérőt. Ráadásul annyi kiegészítőjük van, hogy egész napon át lehet böngészni. A lámpa nagyon vagány a nappali "menetfény" látványos és gazdaságos a teljes fényerő pedig bőven segéd illetve motorkerékpárokkal vetekszik. Soha nem volt ilyen erős lámpám kerékpáron. Külön elismerendő, hogy utcai legális lámpáról beszélünk tehát a többi Lupine lámpához képest ez nem világít az égnek így nem vakítja el a szemből érkezőket. Ajánlani tudom, hibáját nem találtam még az árán kívül! Üdv.

    Válasz »
Írd le véleményed!