Legutóbb hozzáadott termékek ×

A kosár üres.

Elkészült a világ legjobb eBike lámpája: Lupine SL

A 2016-os Eurobike kiállításon debütált a világ legjobb eBike lámpája a Lupine SL.

Röviden bemutatjuk a most már rendelhető SL lámpát. A német Lupine ugye a világ legjobb LED-es és akkumulátoros fej, kerékpáros és zseblámpát gyártja de most végre a nagyon felkapott eBike-ok irányába is nyitottak. Az Eurobike-on már kézbe foghattuk ezt a lámpát, sőt megnézhettük működés közben is. Elég meggyőző volt élőben az SL. A Lupine-től megszokott módon a kidolgozás, a funkcionalitás, a minőség a legmagasabb szinten áll.

LUPINE SL LED-es eBike lámpa LUPINE SL LED-es eBike lámpa

Nem szerénytelenség a szlogen: WE ARE THE STREET LIGHT!

Ma már autóknál és drágább motoroknál megszokott a "daytime" funkció (nappali menetfény) ami egy jó láthatóságot biztosít nappal is. Természetesen ezt megoldotta a Lupine, mert egy 25 illetve akár 45 km/h kerékpár, segédmotor kerékpár az már komoly jármű kategória ahol az ember élet és az anyagi érték is védendő szempont. A minél szélesebb körű elterjedés érdekében a lámpa több kiépítéssel is kompatibilis:

 1. 6 Voltos rendszereknél 500 Lumen érhető el
 2. 12 Voltos rendszernél pedig a maximális fényerő 900 Lumen

Ide kívánkozik zárójelben, hogy egy személygépkocsi fényszórója 1200 Lumenre van engedélyezve....csak összehasonlítás képen!

LUPINE SL, nem elég, hogy szép még jó is! 900 Lumen LUPINE SL, nem elég, hogy szép még jó is! 900 Lumen

Elvárható módon a nappali menetfény és a tényleges, akár 900 Lumen között a váltás automatikusan történik, a lámpába épített alkony kapcsoló, fénymérés útján határozza meg, hogy melyik világítási mód szükséges, ha akarjuk felül tudjuk bírálni és kézzel is kapcsolhatunk a nappali menetfényről a teljes (500), 900 Lumenre. A világítási kép természetesen "street legal" ami annyit jelent, hogy közúti forgalomba engedélyezett ellentétben a többi outdoor Lupine lámpával az SL nem világít a szemből jövők szemébe. Speciális lencséjének köszönhetően csak lefelé világít, hogy mi lássunk de a szemből jövőket se vakítsuk el.

2x3 db LED felel a nappali menetfényért és 6 db LED az éjszakai teljes fényért, tehát 12 db erős LED a teljes lámpa.

LUPINE SL B, mint Bosch rendszer világítás LED technológiával és automatikus nappali menetfénnyel LUPINE SL B, mint Bosch rendszer világítás LED technológiával és automatikus nappali menetfénnyel
 1. 16 Watt a maximális felvét
 2. a nappali menetfény csak 0.4 Wattot fogyaszt mégis nagyon biztonságos a jobb láthatóságunk miatt, azért fontos a kis fogyasztás, hogy a pedelec, eBike-unk hatótávja ne csökkenjen a világítás miatt.
 3. automatikus a váltás a nappali menetfény és az éjszakai mód között
 4. a világítást szenzor kontrollálja
 5. kapcsolható a BOSCH fedélzeti kijelzőn vagy a Lupine SL lámpán
 6. lencse rendszer: kettős aszférikus lencse  rendszer
 7. méretek: 40x50x48 mm
 8. lámpatest anyaga: Alumínium 6061-T6, CNC megmunkált
 9. védelmi minősítés: IP68
 10. bevilágított távolság: 250 méter!!!
 11. intenzitás: 12500 cd
 12. vízállóság: 2 méter

A BOSCH rendszer kompatibilis LUPINE SL a "B" mint Bosch kódot kapta. Tehát LUPINE SL B! Az erős ház megvédi a lámpát esőben, sárban, közúton és terp használat közben is. Nagyon fontos a típus megjelölés hiszen a LUPINE SL beköthető a hivatalos BOSCH hajtás rendszerbe a mellékelt BOSCH csatlakozóval ellátott kábel segítségével. Ezután a BOSCH szakszerviz csak engedélyezi a BOSCH menüben a világítást és már üzemképes is a rendszer. Ebben is tudunk segíteni hiszen az evoBIKE Magyarországon az elsők között szerezte meg a BOSCH minősítést.

Bosch-Lupine SL lámpa bilincs Bosch-Lupine SL lámpa bilincs

Elérhető Yamaha rendszer kompatibilis kiépítés is, sőt saját akkumulátoros SL lámpa is, így nem csak pedelec, eBike-on használhatjuk az SL lámpát!

Ezek fényében nem meglepő az EUROBIKE elismerés, hiszen ilyen aszférikus lencsés, nappali menetfényes, LED-es, vízálló, automatikus lámpát senki nem alkotott az eBike-ok számára eddig. Igaz a LUPINE 25 éve segíti a túrázok, versenyzők, kerékpárosok életét a LED lámpák segítségével, így mindenük megvolt a profi, eBike lámpákhoz.

Lupine-Bosch lámpa kábel Lupine-Bosch lámpa kábel

Jutott figyelem még a lámpa rögzítés igényes kidolgozására is: a Bosch kijelző kormány bilincsének alsó ellen darabját cserélik Lupine lámpa tartósra. A megoldás nem is látható, szép, igényes és stabil.

Lupine SL B eBike lámpa váráslása--››

LED-es Lupine kerékpáros lámpák vásárlása--››

Korábbi EUROBIKE híreink--››

Egy hozzászólás

Írd le véleményed!