Legutóbb hozzáadott termékek ×

A kosár üres.

Evobike

Evobike hírek

 • Feketétől feketéig túra - harmadik hét

  markaczel | 2017-08-14

  "Maradjatok srácok! Itt fog játszani a Fradi ezen a pályán, itt!" - mondta és mutatta a kerítés tövében ülő, telefonján épp sms-t pötyögő úr a herceghalomi futballpálya mellett. Fürdési lehetőséget és vizet is kaptunk, majd Fortuna József még a távolból is integetve útba igazított minket a közeli katonai bázis büféje felé.

  Egy napja a Csepel-szigetről hárman indultunk Ráckevén áthaladva. A tassi zsilipen körbetekintve, megnéztük a déli szigetcsúcs fáit. A határig folyamatos síkságon haladtunk, ahol egy helyen Dunaújváros túlparti kéményei és gomolygó, piszkos fehér füstfelhői, majd a kis városok és falvak templomtornyai emelkedtek ki a kékes, párás horizontból.

  A meditatív tekerést, csak Kalocsa késő délutáni fényei törték meg. A templom előtt végighallgattuk egy tanonc orgonagyakorlását, hol hangosodó, hol halkuló hangerővel, ahogy a mester, pihenésképp körbejárt a bejárat fölé magasodó erkélyen.
  Másnap a határnál búcsút intettünk István barátunknak és Apátin Duna parti üdülőövezetében kempingeztünk másodmagunkkal a teljes kempingben.

  A következő két nap a magunkkal való küzdelem jegyében telt. 

  40°C körül felülve a kerékpárra minden szépen lassan beszűkül. A kezdeti forró szél, a lánc halk gördülése, a kamionok dühös prüszkölése a hátunk mögött és a menetszél zaja mind elhalkul. Végül minden csontig letisztul és csak a gondolatok maradnak. Majd, mikor a gondolatok elcsendesednek, előjön pár üvöltés és görbült hátú útszéli zihálva pihenés. Nap végén a tükörbe nézve, csak egy megtört arcot lát az ember és fura mód ez az arc másnap megteszi ugyanazt a távot, csak egész napos szembe szélben.

  A csütörtököt és pénteket magába foglaló minipokol közepette igazi megnyugvást jelentett Újvidék (Novi Sad) várának és az 1944-ben, a város felszabadítása előtt felrobbantott híd talapzatának megpillantása a Duna jelenlétével a képben.

  A nagyváros körüli szőlőültetvények adta potenciálra épít több kistelepülés, olyan városképpel, amit addigi szerbiai tartózkodásunk alatt még nem láttunk.

  A magasabb dombság kisimulása után egészen  Belgrádig a szerb szántóföldi növénytermesztésre jellemző, hosszan elnyúló táblákat láttunk, ellentétben a hazai gyakorlattal. Ezen a szakaszon (kb. 70km) találkoztunk az egyik nagy vetőmagelőállítással és növénynemesítéssel foglalkozó cég kísérleti parcelláival is.

  Estére a Belgrád előtti kempinghez értünk, ami igazi izgazott kis hely, mindenki innen készül nagyobb ugrást tenni az útja során. Körülöttünk terepjárós olaszok, szörfös franciák és rengeteg lengyel átalakított, piros Volgswagen kisbusszal. A folyamatos szél és a villámlás, a várt hang nélkül, fokozza a finom feszültséget.

  Reggel Belgrádba indulva már csak egy olasz család van mellettünk az "ismerős" arcok közül. A városba érve érződik a szombati turistaáradat. A forróságban eltöltött pár óra után továbbgurulunk, már a párát lehelő felhők felé.

  Egy óra elteltével belecsúszunk a szemerkélő esőbe, majd a viharos közepét is elérjük a frontnak, ami  ellenkormányozandó széllökésekkel és bugyborékoló cipőt okozó csapadékkal ajándékoz meg minket. Mire a kiszemelt szállás előtti településre érünk a szakadó esőben, kiderül több autóstól, hogy nincs kemping, csak sátorhely akad. Továbbhaladva egy "cyclist gasthaus" táblára alapozva még benézünk egy kis üdülőövezetbe, korántsem jó lelki állapotban  a sötét és az eső, szél páros miatt, azonban sehol sincs feltüntetve, hogy hova kéne menni, fényt pedig talán két házból látunk kiszűrődni. Az immáron, a délelőttihez képest 20 °C-al alacsonyabb hőmérsékletben egy erdőszélet nézünk ki, szálláshelyként. Gyors sátorállítás, rudazattörés, szél, eső és már hideg után a félig beomlott sátorba gázégővel fűtünk be. Éjszaka a sátorfaltól átnedvesedett pamutpólót, nedvesen is melegítő dzsekire kell cserélni. Másnap még megtörtebb arc, mint az előző napokban.

  A vasárnap elejét esöben tekerjük le, gyönyörű homokbuckákon vezet át az út egészen a második kompozásunk helyszínére Stara Palankába.

  A kompozás eszméletlen nagy élmény volt, hatalmas víztömegen haladtunk át, ami után kitárult a Vaskapu felvezető szakasza.

  Aztán rákezdett az eső, először, csak szitálásként aztán kedves, kövér cseppekben. Galambócot elérve, a helyi benzinkútnál, a szomszédos gumiszerviz dolgozóinak vasárnap esti találkozójának morajlása mellett, a nap felfüggesztésében állapodunk meg, már a második nap egymás után. Még nyitva találjuk a város információs irodáját, akiken keresztül megtaláljuk az egyetlen hotelt, aki tud fogadni minket. A hotel lépcsőjén felfele mászó Bálint lépteit figyelve felvillan bennem Fourtuna József költői kérdése, a túra koncepciójával kapcsolatban: "Ne haragudjatok srácok, ti betegek vagytok?"

  A szoba zárjának második klattyanása után felmerülő forró fürdő gondolata egy szót juttat eszembe: megnyugvás.

 • Feketétől feketéig túra - második hét

  markaczel | 2017-08-07

  Deggendorf után Passau következett, a kettő közötti táv pedig a pihenőnapunk ötven egynéhány kilométere volt. Passau elragadóan gyönyörű és ennyi idő alatt bejárhatatlan város.

  Természetesen a középsö földnyúlványról megnéztük a Duna az Inn és az Ils összefolyását, ahol látványos sebességgel érkezik egymásba a nagy víztömeg. Körbejártuk a földnyelveket, majd átléptük Ausztriába a Duna jobb partján.

  Másnap a Passau Linz szakaszt mindkettőnk kiemelkedően szépnek ítélte, egyrészt a kanyargó Duna és a fölé magasodó kisebb hegyek, másrészt az eslő osztályú aszfaltburkolatra árnyékot vető fák miatt.

  Már csak a hossza, a bal és jobb part között járó kerékpárszállító kishajók és a helyenként található kempingek miatt is kíválóan alkalmas könnyed túrákhoz.
  Linzbe érve teljesen más kép fogadott minket, mint addig. Az eddigiekhez képest egy kevésbé mutatós város, bár ez betudható annak, hogy elsősorban iparáról híres.

  Késő délután kitekerve a belső, városi szakaszról lett szembeötlő, hogy itt rengetegen sportolnak a munkaidő végeztével. Minden korosztály képviselteti magát elsősorban kerékpározásban, de a görkorcsolyától, a kajakon át a futásig minden megjelenik. Már a Regensburgban töltött vasárnap is furcsa volt, hogy nem akart elfogyni a fürtökben érkező kerékpáros tömeg, de mostanra nyilvánvalóvá vált számunkra, hogy a jó, sportolásra alkalmas infrastruktúrát ki is használják a helyiek (is).
  Linzből Melkbe indultunk, ahol a Duna egyik mellékágából strandot alakítottak ki, a mellette fekvő kikötőből pedig sorra indulnak a kis motorcsónakok a fő ágra.

  Melk után egy újabb szoroson szalad át a folyam a főként déli lejtőkre települt városkák, többek között Willendorf alatt. A kis macskaköves, szűk utcák és a mered hegyoldalakon lévő teraszos szőlőültetvények mediterrán hatást kölcsönöznek a környéknek.

  A megszámlálhatatlan vendéglő, csöndesen morajlik az emberek hangjától. Az esti áttekerésünket a szoroson, csak a rendes fényerejű lámpáink hiánya korlátolta, ezek megléte mellett rendkívül hangulatos esti túrát lehet tenni a kisvárosokban.

  Másnap a szoros zárótelepülésén a turistacsoportoktól alig lehetett elférni, így nyugodt szívvel mondhattuk Kremsből kiérve, hogy jobb volt az esti sétatempós áthaladás.
  Innen Bécs felé tekerve jellemzően hosszú, napos egyenesek vezetnek Tullnon keresztül, ahol átléptük az első ezresünket a túra során. Bécsbe érve ismét ráébredtem, hogy akárhányszor járok itt, olyan, mintha a város sem értené, hogy mit keresek benne és én sem értem mit keresek Bécsben.

  Teljesen idegen város számomra a többszöri látogatás ellenére.

   A város szélén fekvő olajfinomítón sötétben haladtunk át, amit ismét csak ajánlani tudunk esti túraként; furcsa, kicsit ijesztő élmény a hangok, szagok és fények keveredése. Az estét a Duna menti természetvédelmi területen lévő Schönauban töltöttük.

  Pénteken Pozsonyon keresztül Rajkánál megtettük a harmadik határátlépésünket, majd továbbindultunk Győrújfaluba. A magyar határt átlépve, majdnem két hét után, érdekes volt, hogy értjük a beszélgetéseket és nehéz  volt visszaszokni az útburkolat igen változó állapotára. Sajnos az Eurovelo 6 kerékpárút Magyarországon nem mindenhol teljesen letisztult, helyenként normális közlekedőtempót csak ballonosabb 32-es gumiméret fölött engedhetünk meg.
  Szombaton Győrben időztünk egy kicsit a szabadstrandon, amíg egy centrírozásra és külső cserére vártunk.  (A külső cserét egy padkázás miatt megszakadó erősítőszálak és kidudorodó gumioldalfal indokolta, amit a rágópapíros és ducktapes megerősítésünk még elvitt közel 500 km-en, Magyarországig.)

  A szombat este már Esztergomban ért minket, ahol naplementénél a bazilika kivilágítását adó lámpák fényében sok ezer kérész megannyi csillagként örvénylett, jó másfél óráig.

  Rövid sötétben tekerés után Szobbal szemben akadtunk szállásra.
  Vasárnap, azaz a túra tízenegyedik és egyben második pihenő napján Visegrádtól a Csepel-szigeten fekvő otthonunkig tekertünk, közben megejtve egy gyors valutaváltást az alsó szakaszra. Bálint javaslatára hétfőn még itthon tartunk egy pihenőnapot, majd kedden reggel indulunk a valószínűleg teljesen más élményeket adó második felére a Feketétől feketéig túrának.

 • Feketétől feketéig - első hét

  markaczel | 2017-08-02

  Hétfőn reggeli vonattal indultunk Budapestről, estére két átszállással már vastag esőfüggöny fogadott minket Donaueschingenben.

  A túra kezdetét a Breg forrásához való feltekerés jelentette, ami negyedóránkénti pihenővel valósult meg az időnként szakadó eső miatt.

  Gyakorlatilag az eredés elérése egyet jelentett, egy felhőbe való belépéssel, ami gyönyörű látvány és folyamatos, nedves szitálás egyben. A következő két nap a forrásvidék völgyeiből való kitörést fedte le, ami sok emelkedőt, murvával borított utat és esőt adott. (A murva borítású utak eszméletlen jók, néhol vetekednek az aszfalttal. Még én is élveztem fix hajtással, ahogy végre kicsit ficánkolt a két kerék alattam.)

  A legkellemetlenebb érzés az első 6 nap alatt(a folyamatos esőzés mellett), hogy szinte minden egyes kisvárosból úgy tekertünk ki, hogy két napot biztos el kellene tölteni ott, hogy nyugod szívvel haladjunk tovább.

  Riedlingenben komplett kerékpáros pihenőállomás fogadott, ahol az elektromos kerékpárok és eszközök töltését, mosdást, szerelést el lehet végezni, internet hozzáféréssel. Egyébként a környékbeli városokban több ilyen pont is van, ahol kiemelt figyelmet fordítanak az e-kerékpárokra.

  Neuburg előtt húsz km-el, ami egy nagyon szép, erdős, nyugodt város, mindkettőnknek a Balaton-felvidék ugrott be a látványról és a településszerkezetről, csak a tó hiányzott a dombok lábától.

  Wohlburg és Kelheim között a Duna áttörése nagyon látványos, itt be volt tervezve egy kis csalás, mert hajóval tettük meg ezt az utat, különben kis kerülővel lehet elkerülni a szorost, de ki ne akarná látni.

  A vasárnap kisebb részét Regensburgban töltöttük. Igazi nagyváros szép belvárossal és jó pékségekkel. Innen továbbhaladva Deggendorf felé vettük az irányt, ahova sajnos csak este értünk be egy átvonuló vihar miatt, így az utcák is tele voltak tűzoltókkal, akik a leszakadt ágaktól, kidőlt fáktól mentesítették az utakat. Vasárnap lévén nem igen volt nyitva bolt, így kerestünk egy dönerest, ahol zárás előtt fogadtak és minenkiről kiderült, hogy van valami magyar kötődése, természetesen a balatoni nyaraláson kívül, még egy kazah idős úrral is próbált kommunikálni Bálint a kis orosz tudásával. A végén jókedvvel, tele kulacsokkal, felesen és sörön túlesve indultunk tovább, amikor ismét elkapott a vihar utószele, így a kerékpárút mellett kapkodós sátorállótással zártuk a napot és a hetet.

  Az előző rész ide kattintva olvasható --››

 • Jön a Kánaán, 2018-as eBike újdonságok

  evoBike | 2017-08-01

  Riese&Müller újdonságok és Bosch fejlesztések. Még el sem kezdődött az Eurobike de már szivárognak a hírek, újdonságok.

  Várható volt, hogy a Bosch vázba integrált akkumulátorai és a későbbre ígért ABS meg fog jelenni az eBike-okban amint lehet. Eddig is piacvezető volt a Riese&Müller a dupla akkumulátoros Bosch rendszer kapcsán, mert a legtöbb modell ennél a német cégnél volt opcionálisan elérhető dupla akkumulátorral gyárilag.

  18_delite_signature_parallaxe_1200

  Ami ugye teljes rendszerbe kötött akkumulátorokat jelent, nem csak tároljuk a helyén a második akkumulátort. Az ABS még késik, úgy néz ki 2018-2019-es modellévre lesz elérhető tartozék. Ettől független az általunk 10 éve favorizált és importált Riese&Müller kitett magáért. Augusztus végén élőben is megtekintjük az Eurobike kiállítás keretei között az új modelleket és kis videóban bemutatjuk nektek mi várható és rendelhető 2018-ban. Ami viszont már most látszik azt bemutatjuk most.

  Supercharger: A Charger modell továbbfejlesztett vázba integrált akkumulátoros (Bosch PowerTube) újdonsága a Supercharger is az Eurobike-on éli meg a világpremierét.

  18_supercharger_gx_rohloff_53_urban-silver-metallic_gates_3230

  Mit kell tudni erről a Supercharger modellről? A Bosch újdonsága, hogy az eddigi nagy méretű akkumulátort egy karcsúbb, kecsesebb megoldással váltja le. Miszerint az akkumulátorok akár kerékpáronként két darab is szépen a kerékpár vázába lesz süllyesztve.

  18_supercharger_gh_nuvinci_electric-blue_3091

  Ez jót tesz az esztétikának, tisztább vonalvezetést kap az egész kerékpár és a súlyelosztást is előnyösen befolyásolja. Mivel a rendszer kiforrott, nem nagyon aggódom, hogy egy szuper kerékpárt kapunk-e? A Charger eddig is kedvelt modell volt, hiszen itt az EVObike-ban mindig a legmagasabb szakértelemmel és a több mint 25 éves kerékpáros tapasztalattal segítettünk kerékpárt választani mindenkinek.

  18_supercharger_headerbild_1200

  Ezért is ajánlott olyan szaküzletben vásárolni ami nem 3-4 éve létezik és az eladáson kívül nem magas a szakértelem. Nem tudjuk elégszer hangsúlyozni, keress minket, segítünk és nem csak akkor mikor már vettél valamit ami nem is neked való!

  18_supercharger_parallaxe_1200

  A Charger eddig volt Nuvinci, Rohloff agyváltókkal és akár láncváltóval is. A Nuvinci fokozatmentes agyváltóval volt egyedül elérhető a szíjhajtás de most az új Supercharger lesz Rohloff agyváltóval és szíjhajtással! Végre! Eddig a Delite modell volt például első-hátsó teleszkópos és szíjhajtásos modell egyedüliként a világon.

  Packster 40: A teherszállító, cargo bike-ok felső háza eddig is a Riese&Müller Load és Packster volt de most a 60-as és 80-as rakfelületű modell mellé megérkezett a még ügyesebb, fordulékonyabb, praktikusabb 40-es modell.

  18_packster_40_nuvinci_rot_carry-sytem_2877

  Minden tudás, képesség megmaradt csak az opcionális első teherszállító felület változott. 2.23 méteres hosszúval zseniális a napi életben és a 30 kg alatti önsúly is sokat segít, hogy minden nap praktikusan tudjuk használni akár a gyermekek közlekedéséhez.

  18_hlf_packster_40_kindersitz_3463

  Nagyon kézenfekvő fejlesztés.

  Delite GT Signature: Itt valami nagyon forró dologra kell készülni. Soha a Riese&Müller több mint 25 éves fennállása alatt nem volt ilyen modell. 25 éves limitált csúcs széria.

  18_delite-gt-signature_signature-black

  Kész öröm, hogy a várható lista ára nem több mint 10.000 Euró igaz csak egy Euró híja van. Na ilyen kerékpárja egészen kevés embernek lesz de ez pont ettől szép és különleges. A jól ismert Delite GT modell kapott egy nagyon durva felszereltségi szintet.  A sorszámozott és az alapítók által aláírt kerékpárok méltóan ünneplik a 25 kerékpáros fejlesztésben eltöltött évet.

  18_hlf_delite_signature_dualbattery_1872_ps

  Markus és Heiko eddig is mindent megtett, hogy a legjobb kerékpárokat tervezzék és gyártsák, ezért is árul az EVObike több mint 10 éve főként Riese&Müller kerékpárokat. A minőség kötelez! A Signature modell alap tartozéka a: DualBattery a Bosch-tól, a Shimano Di2 váltó, a FOX gyári Kashima bevonatos lengéscsillapítói (iszonyatosan minőségi darabok), a Syntace kiegészítők. Ilyen gépet egyszer kell venni és boldogan használni 5-10 vagy még több évig.

  18_hlf_delite_signature_xtr-schaltung_3365

  Garantáltan nem jön szembe ilyen modell, mert ez a kiváltságosok eBike-ja. Nincsen aranyozott csicsa és Swarowszky kristály bevonat csak a technika, őszintén, tisztán ennyibe kerül. Az alapítók sorszámozott aláírása már most is egy limitált kincs nem beszélve ha valaki befektetésnek vesz ilyen modellt.

  Roadster (E-sztétika): A legszebb, városi Roadster. A letisztult "bejárós", ingázós gép. Teljesen újra lett tervezve a legapróbb részletekig. Elérhető agyváltóval, szíjhajtással és láncváltóval is.

  18_roadster_city_51_weiss_3083

  Kedvenc területe a szilárd burkolat és az aszfalt de hála a Schwalbe gumiknak elboldogul más területen is. A férfias, sportos, magas váz felső-cső nagyon erős kerékpárt eredményez, hogy minden területen helyt álljon veled. Nagyon jó a tömegeloszlása a pedelec kerékpárnak.

  18_roadster_urban_56_electric-green_frontkorb_2866

  Természetesen a kidolgozása megengedi, hogy nehezebb terepen vagy földúton is használhassuk a Roadster új változatát. Elegáns, letisztult, nem túl nehézkes kerékpárra vágysz ami még ráadásul magára is vonja a figyelmet? Megtaláltad. A Roadster nem a hagyományos értelemben vett E-bike, sokkal inkább egy önkifejező termék. Keskeny kormánya is a városi kerékpározáshoz van tervezve, hogy mindenhol elférjünk vele.

  18_roadster_headerbild_1920x731

  Opcionális csomagtartója természetesen Racktime Snap-It kompatibilis, hogy minden táskádat biztonságosan tudd rögzíteni a kerékpáron. A látványos megjelenés érdekében az akkumulátort picit bele is süllyesztették a vázba. Elérhető 25 illetve 45 km/h-s változatban is. Az agyváltós és szíjhajtásos modell egyben ötvözi a kényelmes, könnyed, látványos használatot, a minimális szerviz igénnyel. Miközben a nadrágunkat nem keni össze olajjal.

  Már alig várjuk az Eurobike kiállítást, hogy élőben vegyük kézbe ezeket a kerékpárokat!

 • Duna - Feketétől feketéig

  markaczel | 2017-07-27

  2016 szeptemberben jött az ötlet, hogy szeretnénk Bálinttal egy nagyobb túrát, mert már pár éve járkáltunk Magyarországon belül és a környező országokban. A Duna mivel a legnagyobb rajta lévő szigeten élünk és sok emlék köt közvetlenül a folyamhoz is minket, kézenfekvő választás volt és szép keretet ad a forrásvidék és torkolat névbeli hasonlósága is.

  Ugyanakkor a nyugatról keletre tartó folyó kellően változatos tájat és kultúrát ölel át. A túra indulópontja Furtwangen, a terv szerinti vége pedig a Duna-delta végén Sulina.

  A januártól tartó felkészülési időszak szépen meg volt tervezve, időtáblával, feladatkörökkel, de a június végi támogató után nézés felborította a menetrendet. A július közepi találkozásom Nyári Krisztiánnal, mutatta meg a felkészülés megfelelő helyét, de rettentő későn. A kerékpárokat végül feszített munkatempóban, pénteki túlórával rántották össze nekünk, amiért óriási köszönet!

  A túráról folyamatos képi anyag fog felkerülni az evobike instagram oldalára!

 • Az eBike-ok Svájci bicskája: Tinker Nuvinci

  evoBike | 2017-07-19

  Helyet, helyet, helyet eBike-al vagyok!

  Első ránézésre is látszik, hogy az eBike-ok és a pedelec kerékpárok testesebbek, nagyobbak, nehezebbek, mint a megszokott "normál" hétköznapi kerékpárok. Így az általunk 10 éve képviselt és favorizált Riese&Müller is felismerte a lehetőséget egy zseniális kerékpár létrehozásában.

  Sokan kérdeztétek is, hogy a birdy csodálatos összecsukható kerékpár soha nem lesz-e eBike változatban? A gyár szándéka szerint nem, nem lesz! Régen volt hátsó agymotorral de pont a birdy előnyét veszítette el a kis tömegét és a mindenhol használható létét. Így adott volt a kérdés, milyen eBike-ot válasszunk ha autóval, tömegközlekedéssel is kell kombinálnunk a napi távokat? A válasz egyszerű: kell egy eBike, ami autó kompatibilis, tehát ha a városon kívül vagy akár külföldön használnánk, akkor egy személy kényelmesen be tudja helyezni egy átlagos autóba. Esetleg elférjen egy lakóautóban is.

  17_Tinker_nuvinci_Azurblau_metallic_small

  Miért olyan fontos ez? Például, mert a személygépkocsi tetejére nők vagy alacsonyabb személyek nehézkesen teszik fel az akár 20-27 kg-os eBike-ot. Persze ha sikerül is feltenni a tetőre, akkor meg már nem tudunk beállni a garázsba tőle! A hátsó kerékpár szállítók sem mindig praktikusak, az olcsóbb modellek esetén nem nyitható az autó hátulja, tolatásnál számolni kell vele méretben, könnyebben lopják el onnan a kerékpárt...

  2017_Tinker_small

  Mit tud a Tinker? A fent említett nyűgöket mindet kiváltja, orvosolja. A Tinker a legkisebb, a legügyesebb, a legpraktikusabb eBike a piacon. Méretét meghazudtolóan hasznos, ugyanis hiába "csak" 20"-os kerekei vannak az ügyes, fokozatmentes agyváltójának és szíjhajtásának hála (opcionálisan láncáttételének) nem kell egyáltalán többet tekernünk a pedált mint egy hasonló túra kerékpáron.

  Mindent tud, amit a nagyok de befér az autóba, lakóautóba, hajóra is akár.

  2017_Tinker_Small1

  Kicsit olyan a Thinker, mint a "svájci bicska" kéznél van,  sokoldalú, mindenre választ adó. Az ülésmagassága gyors-zárral állítható aminek hála az üléscsövet nyergestől ki is tudjuk venni a kerékpárból, hogy még kisebb helyre tudjuk csomagolni. Az első kormány műnek, kormányoszlopnak olyan ügyes csomópontot találtak ki, hogy a kormányoszlop dőlésszöge és ezáltal a kerékpáros testhelyzete is állítható nem csak magasságban hanem hosszban és sportosságban is. Így az autóba helyezéskor a teljes kormányoszlop lehajtható a váz síkjáig szintén sokkal praktikusabbá varázsolva a szállítást. Elmondhatjuk, hogy átlagos személyautóban mozgatható a Riese&Müller Tinker.

  2017_Tinker_Small2

  Kipróbálva a Tinkert egyetlen szó jut eszünkbe: Zseniális! A ballonos, vastag gumiknak és az első teleszkópnak hála a menetkomfort messze a szokványos kerékpárok felett van. Az igényes kidolgozás és a kitűnő minőségű alkatrészek biztosítják, hogy hosszú évekig a lehető legsokoldalúbban használhassuk a Tinker eBike-unkat.

  Most nálunk az EVObike-ban kipróbálható, megtekinthető ez a modell is, számos más, professzionális Riese&Müller modell mellett.

 • Nagy test nagy élvezet? Charger GH eBike

  evoBike | 2017-07-18

  Pontosan ahogy mondod! Nagy test nagy élvezet.

  Mondjuk nem mindegy hol és mivel! Az eBike-ok terén is fontos szempont a terhelhetőség kérdése. Elég kevés gyártó veszi komolyan a súlyhatárok betartását de nem is ajánlanak túl sok modellt 130-140 kg feletti terheléshez. A kedvenc, német, tíz éve bemutatott és általunk képviselt Riese&Müller külön modellel kedveskedik azoknak akiknek fontos a terhelhetőség. A Cherger GH különlegessége, hogy 160 kg-os terhelést enged meg. Fontos tisztán látni, hogy ez összesített terhelés nem pedig  a kerékpáros testsúlya!

  blueLABEL Charger GX Touring

  Tehát 160 kg = kerékpáros, kerékpár és a csomagok terhe, még így szenzációs, mert csomagok nélkül a saját testsúlyunk lehet 130 kg is. Miért fontos ez? Például, mert más gyártók esetén maximum 110, 120, esetleg 130 kg a megengedett összesített terhelési határ. Persze a vállunkat megvonva azt is mondhatjuk elbírja az... ha mégis eltörik sem garanciánk sem arcunk az esés után. 17_Charger_s

  Egy-egy erősített modell szándékosan, bevizsgáltan úgy épül fel, hogy más terhelést bírjon el. Egyedülálló fejlesztés ez a Riese&Müller-től a kerékpárosok érdekében. Kevés gyártó tud egyáltalán 140 kg-ig is modellt mutatni. Mi 10 éves tapasztalattal értékesítjük a Riese&Müller kerékpárokat, így ha kérdésed van fordulj hozzánk bizalommal.

  17_Charger_GH_nuvinci_53_Azurblau_metallic_s

  A Charger "merev vázas" tehát hátsó rugózás nélküli modell, de a felépítése úgy lett megoldva, hogy erősített pedált, stucnit, kormányt kapott az igénybevételek miatt. Általánosságban elmondható a Riese&Müller eBike-okról, hogy nem okoznak csalódást maximum ha nem megfelelő értékesítőt választunk.  A pontos modell kiválasztásában, megrendelésében, konfigurálásban és egyedi módosításában is számíthatsz ránk az EVObike-ban. A Charger GH elérhető nálunk raktárról, gyere próbáld ki.

 • Az eBike-ok felső háza R&M Delite

  evoBike | 2017-07-17

  Manapság már nem meglepő egy-egy eBike, de mindig akad olyan ami kilóg  sorból.

  Nagy örömmel mutatjuk be nektek a Riese&Müller megújult Delite szériáját. Hiszen mi itt az EVObike-ban több mint 10 éve foglalkozunk minőségi kerékpárokkal és több mint 6 éve eBike-okkal. Itt is igaz a népi bölcsesség cipőt a....., eBike-ot onnan ahol nem 3-4 éve foglalkoznak csak a témával. Előszónak elég is ennyi. Következzen a Delite széria hiszen, ez most a világpiac csúcs eBike-ja főleg ha nem csak a sportos MTB vonalat vizsgáljuk.

  Riese&Müller Delite GX rohloff

  Mondjuk a Delite mountain változat annak is kedvez aki a sportosságot keresi, hiszen első-hátsó FOX gátlói igen szépen simítják ki a terepegyenetlenségeket. Mit tud még a Delite? Például a világon elsőként kombinálja a csendes, gondozásmentes, kenés mentes szíjhajtást a teleszkópos megoldással. Elérhető Rohloff agyváltóval és a Nuvinci fokozatmentes agyváltójával is. Ez a kerékpár vagy igény szerint segédmotor kerékpár minden elképzelést kielégít.

  Riese&Müller Delite nuvinci 2017

  Ahogy mondják: ágyba hozza a reggelit és kölcsön ad hónap végén...

  A viccet félre téve, az opcionális dupla akkumulátor (2x500), az első-hátsó teleszkóp (akár FOX), az opcionális Bosch Nyon kijelző, a Bosch hajtásrendszer (opcionálisan CX) biztosítja, hogy a lehető legkényelmesebben kerékpározhassunk. A kidolgozásról csak annyit, hogy aki látta el volt ájulva, de még mi is akik több mint 35 éve kerékpározunk.

  Riese&Müller Delite

  Érdekel az eBike-ok világa? Vásárolnál? Tesztelnél? Gyere egyből hozzánk, hogy ne kelljen csalódnod. A Bosch szervizvizsgánknak köszönhetően minden eBike-ot be tudunk mutatni neked és a javításukat is vállaljuk ha gondod adódna. Sajnos ma már többen árulnak eBike-ot szakértelem és kiegészítők nélkül, de szerencsére  a döntés a tiéd!

  Eurobike2016 - 46

  A Riese&Müller kitűnő, német márkát mi és kizárólag  a honlapunkon szereplő partnerek forgalmazzuk EVObike minőségben! Semmilyen felelősséget nem vállalunk az egyéb forrásokból származó kerékpárokért. Sajnos többen jeleztétek nem a nálunk megszokott szintet kaptátok "egyéb" üzletekben. Erre sajnos csak azt tudjuk mondani, hogy vásárlás előtt érdemes tájékozódni. Minket elértek ha kérdésetek van.

  Mi beüzemelve, egyedi kéréseknek megfelelően adjuk át az eBike-odat.

 • Az összecsukható kerékpárok csúcsa

  evoBike | 2017-07-14

  Birdy Rohloff és Birdy World Sport, foldingok A-Z-ig

  A német Riese&Müller birdy összecsukható kerékpárja a "foldingok" evolúciós csúcsa. Manapság nagyon sok gyártó készít összecsukható kerékpárt, de ezek közül műszaki megoldásokban messze kiemelkedő a Birdy hiszen ez az egyetlen modell és gyártó aki vázbontás nélkül összecsukható megoldást ajánl. A Birdy nagyon sok éve az összecsukható kerékpárok királya de a német gyártó ezzel sem elégedett meg és évről évre tökéletesíti a koncepciót.

  birdy összecsukva

  Most a csúcs kategóriát  (birdy rohloff) és a belépő (birdy world sport) modellt is ki tudjátok próbálni a hivatalos 10 éve a minőségért dolgozó EVObike-ban. A Riese und Müller kerékpárokat érdemes az általunk elfogadott és feltüntetett partnereknél keresni hiszen csak akikkel mi együtt dolgozunk, ott tudjuk garantálni a minőséget! Több mint nyolc éve kezdtünk el foglalkozni az eBike-ok világával (elsőként Magyarországon) de ma már a legkitűnőbb szakértelemmel segítjük a kerékpárosokat. Kis kitérő után térjünk vissza a birdy modellre.

  birdy 2016

  A Birdy Rohloff a 14 sebességes agyváltójával a legmostohább kihívásokat is leküzdi. Akár Földet is kerülhetsz vele hiszen hajtási élményében teljes értékű kerékpár, mégis ha hajóznál, repülnél, stoppolnál a lehető legügyesebben szállítható. A birdy world sport az árával hódít hiszen ez a modell a birdy család belépő modellje. Annak ellenére, hogy versenyképes árának köszönhetően nagyon népszerű semmit nem bíztak a véletlenre a német mérnökök. Praktikus, kicsire csukható, láncváltós, első-hátsó rugózása van, könnyű és zseniális. Gyere és próbáld ki az összes többi birdy-vel együtt.

  riese und müller birdyAz EVObike minden Riese und Müller kerékpárt elérhetővé tesz számodra, hiszen teljes tesztflottánk áll rendelkezésre és ügyfél kérésre lízinget is tudunk biztosítani, hogy CASCO biztosításod lehessen. A birdy Sram Dual Drive a világ legnagyobb áttétel tartományú kombinált váltóját kapta, hogy emelkedőn és síkon is a lehető legnagyobb kényelemmel tudj tekerni.

  több mint 110 liter táska fér rá, az pedig több mint elég egy Földkerüléshez is

  Gyere és próbáld ki a birdy-t ha minőségi "folding" azaz összecsukható kerékpárra vágysz. Ráadásul most számos eBike megtekinthető és kipróbálható nálunk a Riese und Müller 10 éve létező gyári képviseleténél.

 • Lupine SL B - 5 hónap használat utáni tapasztalatok

  Tittyee | 2017-07-06

  A lámpát December óta használtuk. Mivel leginkább éjszaka volt használatban, ezért elmondhatom hogy még mindig tartom azt, hogy a törvényileg legális lámpák közül senki nem tudott olyan fényerőt és hatásfokot mutatni mint az SL.

  Féltem tőle, hogy a lámpa szórása erdőben nem lesz a legjobb, mivel közútra tervezték. A tesztek alapján a lámpa ott is bőven megállja a helyét. Érezni azért, hogy nem ez volt a célkörnyezete.

  LUPINE SL B, mint Bosch rendszer világítás LED technológiával és automatikus nappali menetfénnyel

  A lámpát időközben egyszer átszereltük. Mivel a kerékpár kapott egy Bosch Purion kijelzőt. Ami miatt a lámpa rögzítését ki kellett cserélni. De mivel a gyár mindenre gondolt, ezért van gyárilag megoldás erre is. Emiatt sokkal letisztultabban is néz ki a lámpa a kerékpáron. A másik fura jelenség az, hogy senki nem szólt be az elmúlt 5 hónapban hogy vakítanék. Pedig régebben még az autósok is elég sokszor rám villantottak. Ezekből egyik sem történt meg. A pofonütés akkor ért amikor kiderült, hogy én a lámpa 900 Lumen fényerejéből valójában csak 500 Lument használtam, mivel az általam használt kerékpár világítási rendszere csak 6 voltos.

  mde"csak" 500 lumen......

  Ezek után leültem a sarokban és végiggondoltam az életemet. Hogy milyen fénye van akkor amikor kb. 2x ilyen erős a 12 voltos rendszerben?!?!?! Hozzá kell tennem, hogy még így is a szívemhez nőtt az éjszakai tekerések alatt. De mivel az új kerékpárom már nem pedelec rendszerű, így sajnos kénytelen vagyok leszerelni. Hűen szolgált és annak ellenére, hogy nagyon sok hideget és esőt is kapott soha, semmilyen gond nem volt vele.

  Ez a lámpa az első szériából származik, ezért más gyártóknál simán elképzelhető lett volna az, hogy még kell rajta javítani. De úgy látszik a német fiúk nem akarnak túlórázni és garanciális ügyeket intézni. Ezért inkább elsőre összerakták jól a lámpát.

  LUPINE SL LED-es eBike lámpa

  Úgy érzem hosszú ideig ez a lámpa lesz nálam a favorit, mivel itt nem nagyon kell az akkutöltöttség miatt aggódni. Emiatt is nincs benne kisebb fényerejű üzemmód. Csak a teljes fényerő és a nappali menetfény.

  A mondandóm végére pedig betenném a gyár videóját a lámpáról, mivel ennél jobbat én nem tudnék csinálni és nem is akarnék :)

   bsh

  Folytatása következik....

1-10 of 78